Parasols vierkant

Aanvankelijk wanneer je het woord parasol hoorde, dacht je meteen aan een ronde parasol, de tijden zijn veranderd. ‘Parasols vierkant’ werd in principe  voor de horeca ontwikkeld. De consument zag de voordelen van het gebruik van een vierkante parasol en daar speelden de fabrikanten op in. Nu zie je regelmatig in advertentieteksten ‘parasols vierkant’ aangeboden. Het is afhankelijk van de opstelling van het terrasmeubilair en de afmeting van het terras of je voor een vierkante dan wel voor een ronde parasol kiest. Op zich heeft een vierkante parasol meer mogelijkheden in huis voor het geven van een schaduwrijke hoek  Vooral als je dat vergelijkt met de traditionele stokparasol.

‘Parasols vierkant’ hebben meestal als maat 250 x 250 ook 300 x 300 is een maat, die veel wordt aangeboden. Er zijn ook kleinere en grotere afmetingen op de markt.

Een niet onbelangrijk aspekt bij het kopen een vierkanten parasol is te weten of de parasol kantelbaar is, want niet alle vierkanten parasols hebben die optie.

‘Parasols vierkant’ kunnen verschillende bedieningsmechanismen hebben, varierend van het alom eenvoudige schuifmechanisme, katrolsysteem tot een ‘state-of-the-art’ elektrisch bedieningssysteem, hier hangen natuurlijk verschillende prijskaartjes aan.

‘Parasols vierkant’ deze vorm vind je zowel in de uitvoering van zweef- als muurparasols.