Tuinparasols

Tuinparasols horen bij de aankleding van het terras of balkon. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei vormen en maten. Wat te denken van muur-, zwevende-, vierkante, driehoekige tuinparasols.

Tuinparasols worden steeds meer van duurzame materialen gemaakt.

De frames en baleinen zijn veelal van aluminium. Naast het feit, dat dat een roestvrij materiaal is, is het ook licht, dus de tuinparasol, indien nodig, is dan ook makkelijk verplaatsbaar.

Er zijn verschillende materialen die voor de doeken worden gebruikt.

Er is een nieuw soort doek genaamd sunbrella, het is duurzaam, kleurvast, droogt heel snel na een regenbui en heeft een schimmelwerende behandeling ondergaan. Een ander materiaal is olefin, deze stof is uitermate sterk houdt bijna alle zonlicht tegen, wat uiteraard heel erg belangrijk is voor een tuinparasol en is ook nog tegen schimmel en rot behandelt.

De moderne tuinparasols kunnen zelfs uitgebreid worden met verlichting.

Je hoeft niet bang te zijn, dat daardoor de elektriciteitsnota omhoog gaat, want de energie, die je voor de verlichting nodig hebt is afkomstig van een  zonnepaneel of zonnecel.  Wil je nog wat langer kunnen genieten van de tuinparasol, bijv. in het voor- of naseizoen, dan kun je overwegen om de tuinparasol met een verwarmingselement uit te breiden.

Zo zie je maar, de tuinparasols hebben meer in petto dan je denkt.